ورود ذرت های آلوده به کشور؛ شایعه یا واقعیت؟-راهبرد معاصر

ورود ذرت های آلوده به کشور؛ شایعه یا واقعیت؟

رییس کمیسیون اصل نود قانون اساسی صبح امروز و در جمع خبرنگاران به پرسش‌ها در رابطه با ورود احتمالی ذرت های آلوده به کشور پاسخ داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۵ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 04
کد خبر: ۲۶۹۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرداد ماه امسال، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ماجرای واردات ذرت‌های آلوده را دوباره داغ کرد. داستانی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شده و بعد از حدود یک سال و نیم، هنوز به پایان نرسیده است.

 

در برنامه ای در شبکه 3 سیما عنوان شد مواد غذایی که شامل ذرت می شود تا اطلاع ثانوی مورد مصرف قرار نگیرد زیرا ذرت های آلوده ای وارد بازار شده که سمی و خطرناک است.

 

این ذرت آلوده ۳۵۰هزارتن بوده که وارد بازار شده که آلوده بودن آن تایید شده است تا کنون ۱۴۰هزار تن توقیف شده و عاملان این تهلف تحت پیگرد قانونی هستند.


داوود محمدی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس درخصوص پرونده ذرت‌های آلوده در کمیسیون اصل ۹۰ در جمع خبرنگاران گفت: گزارشی به کمیسیون اصل ۹۰ رسید که ذرت‌های آلوده در گمرکات کشور وجود دارد. کمیسیون تیمی را برای بررسی موضوع اعزام کرد، جلسات متعددی برگزار شد که مسئولان گمرکات، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، سازمان دامپزشکی و مرکز پژوهش‌های مجلس در آن جلسات حضور داشتند.

 

وی با بیان اینکه این موضوع در دولت هم مطرح بوده است، افزود: در این باره در دولت تصمیمی اتخاذ شده بود که یا این ذرت‌ها به کشوری که از آنجا وارد شده (برزیل) مرجوع شود یا چنانچه امکان تبدیل آن به فرآورده ای دیگر همچون الکل وجود دارد، این اقدام صورت گیرد.

 

وی ادامه داد: نظر دیگر این بود که این ذرت ها به کشوری که با استاندارهای آنان هماهنگ است ارسال شود؛ این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ هم برای پیگیری مصوب شد.

 

محمدی اظهار کرد: خیال مردم راحت باشد که یک دانه از این ذرت‌ها هم به داخل کشور وارد نشده است. تمامی اینها در گمرکات است و کمیسیون و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط هم بر آن نظارت دارند تا به هیچ نحوی وارد کشور نشود.

 

رییس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی گفت: درباره علل واردات چنین محصولاتی به کشور در کمیسیون بحث کردیم، این ذرت‌ها برابر استانداردهای کشور ما –که بسیار – سخت هستند- آلوده شناخته شده است، اما براساس استانداردهای برخی کشورها این ذرت ها آلوده نیستند و قابلیت مصرف نیز دارد.

 

وی ادامه داد: البته تمام این ذرتها نیز- که ۵۰۰ هزار تن بوده است- آلوده شناخته نشده، بلکه در کپه‌های ۵۰۰ تنی آزمایش شدند و در بعضی از کپه‌های آن آلودگی ذرت آن هم بر اساس استانداردهای ایران تشخیص داده شد.

 

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: تخلفات در این مورد در دستگاه قضائی قابل بررسی است کمیسیون پرونده را به دستگاه قضائی می‌فرستد و قاضی درباره تخلف احتمالی و کوتاهی دستگاه یا افراد در آن اظهار نظر می‌کند؛ از نظر کمیسیون مشکل این است که این ذرت ها در یک مدت طولانی -حدود پنج سال-بلاتکلیف مانده که این از نظر کمیسیون تخلف محسوب می شود، زیرا ماندن این ذرت‌ها در گمرک به واسطه عوامل جوی ممکن است تاثیرات منفی داشته باشد و آلودگی را تشدید کند؛ مهلت دادیم ظرف یکماه آینده اینها تعیین تکلیف شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار